PÁLYÁZAT!

kmtg23_

AZ ELŐRETOLT HELYŐRSÉG ÍRÓAKADÉMIA ÚJ PÁLYÁZATA FIATAL ÍRÓK SZÁMÁRA

Új pályázatot hirdetett meg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia és az íróakadémiát működtető Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG).

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia 2023-ban pályakezdő szépíró kategóriában tett közzé pályázati felhívást.

A 2023-as évben 10 (tíz) alkotó részesülhet jelentős szakmai és a későbbiekben anyagi támogatásban.

Olyan 18 és 25 év közötti szépreményű tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket, és úgy érzik: alkotói pályájuk kibontakozását elősegítheti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatóinak iránymutatása, szakmai tapasztalata, egy alkotói közösséghez való tartozás, a pályakezdés nehézségeinek áthidalásához nyújtott szakmai, szellemi és a későbbiekben anyagi támogatás.

Az íróakadémiai képzés időtartama 3 tanév.

A képzés első tanévében a KMTG a pályázat nyerteseinek egyedülálló tanulási és továbbképzési lehetőségeket kínál jeles írók irányításával, továbbá a pályázat nyertesei korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el.

A képzés második tanévétől, azaz a 2024/25-ös tanévtől kezdődően a pályázat nyerteseinek a KMTG 1 tanévre szóló, havi nettó 100 000 (százezer) Ft művészeti tanulmányi ösztöndíjat ítél oda. Amennyiben a növendék teljesíti az Íróakadémia szakmai elvárásait, a KMTG további 1 tanévre szóló a szerződést köt a növendékkel.

A KMTG közreműködik továbbá a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetésében, író–olvasó-találkozók, fellépési lehetőségek szervezésében, gondoskodik a médiajelenlétről, valamint elősegíti a szerzők szakmai érdekeinek érvényesítését.

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az Íróakadémia által biztosított képzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Számos tehetséges és elhivatott pályakezdő élt a felkínált lehetőségekkel, és lépett önálló kötettel az irodalomkedvelő, műértő közönség elé.

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gondozásában, az Enumeráció című debütsorozatban az itt pallérozódó ifjú szerzők tollából már 29 kötet jelent meg, és továbbiak várnak megjelenésre.

Az Íróakadémiát büszkeséggel tölti el az is, hogy a 2018–2023 közötti időszakban oktatóink és akadémistáink több mint 150 kitüntetést, díjat és szakmai ösztöndíjat nyertek el.

Ha más nem, ez megbízhatóan jelezné az itt folyó szakmai munka minőségét, de ugyanezt teszik a bőségesen érkező kritikai és az olvasói visszajelzések is.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. október 18., szerda éjfél.

A pályázatokról további információkat szerezhetnek a KMTG honlapjáról:

https://kmtg.hu/palyazatok/

kmtg23