Kezdőlap / Tagjaink

Fehér József

250_feher_jozsef

Fehér József vagyok, 1959. október 13-án születtem Dévaványán. Nevem elé azért írtam egy szót (Ványai), mert szeretném magam megkülönböztetni a magyar közéletben ismert névrokonaimtól, másrészt ezzel hovatartozásomat is jelzem.

Jelenleg is Békés megyében, Gyomaendrődön élek családommal. Újságírással és írással foglalkozom,  legutóbb a Magyar Nemzet tudósítójaként és a Csabai Mérleg felelős szerkesztőjeként tevékenykedtem. Másfél évtizedig írtam Békés megyei lapoknak (Napi Délkelet, Békés Megyei Nap, Heti Délkelet). A Heti Kelet c. lapot magam alapítottam és adtam ki négy éven át, 2002-től 2006-ig. A kilencvenes években öt évig külsőztem a Szabad Földnek. Más országos lapok közül legtöbb írásom a Tallózóban és az Új Időkben jelent meg.

A nyolcvanas évek vége óta szerepelek folyóiratokban. Irodalmi publikációm sora, némelyik orgánumban több alkalommal is: Új Aurora, Napóra, Napjaink, Magyar Napló, Tekintet, Polísz, Napút, Lyukasóra, Búvópatak, Dunatükör. Szakmai elismeréseim: a Magyar Napló szociográfiai pályázatának (Önképünk az ezredfordulón) és a Polísz Csengey-pályázatának díjazottja vagyok.

L. Simon László, a Magyar Írószövetség titkára azt írta, hogy ma is létezik avantgárd és népi gyökerű irodalom. Örülök ennek, mert magam is ehhez az irányzathoz sorolom. Pedig régóta azt hallom, hogy a népnemzeti felfogásnak vége. Ezek szerint mégsem így van?

Öt éve vagyok a Magyar Írószövetség tagja.

  • : Dévaványa,1959.
  • : Író
  • : Feltöltés alatt.