Jámborné Balog Tünde

jambornebt

Földrajz-rajz szakon végzett a Szegedi Tanárképző Főiskolán. Általános és művészeti iskolában tanított rajzot (1965-2012). Batik technikával festett vásznait hatvan önálló kiállításon mutatta be itthon és külföldön. Alapítója és vezetője volt a határon túli magyarok Makói Művésztelepének (1991-2006), tíz évig szerkesztette a Marosvidék című folyóiratot.

Ötven évesen kezdett írni. Novellái irodalmi folyóiratokban, antológiákban jelennek meg. Makón él.

• : Hódmezővásárhely, 1938
  • : író, képzőművész, tanár
  • : Jámborné Balog Tünde vásznai – negyven év batikképei (Művészeti album, Széphalom könyvműhely, 2016) Templomkerti látomások (Elbeszélések a szerző illusztrációival, Széphalom Könyvműhely, 2014) Odette vendégei – Szakácskönyvféle régi és újabb történetekkel (Elbeszélések. Széphalom Könyvműhely, 2010 ) Utazások a labirintusban (Elbeszélések. Liget Műhely Alapítvány, 2009 ) Árapály a Vizes utcán. (Novellafüzér. Széphalom Könyvműhely, 2005) Az én kalendáriumom.(Tárcanovellák a szerző illusztrációival. Széphalom Könyvműhely, 2002 ) Medárd lépcsőjén (Elbeszélések. Széphalom Könyvműhely, 2000)
  • : Makó város Rudnay Emlékérme, 1975 Csongrád Megyei Közgyűlés Alkotói Díja, 1993 Nagy Lajos-díj, 1996;1997 Magyar Művészeti Akadémia Millenniumi Aranyoklevele, 1998 Makó Város Díszpolgára, 2000 V. Csopaki Irodalmi Fesztivál díja, 2006 Magyar Írószövetség és HM nívódíja, 2009; 2003 Arany János-díj, 2012 Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat, 2013 Patronus Arts-díj, 2015