Meseíró pályázat díjátadó

1

KERTÉSZ DÁVID A MÉHES GYÖRGY MESEÍRÓ PÁLYÁZAT GYŐZTESE

2

A Magyar Írószövetség és a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány meseíró pályázatának eredményét ünnepi díjátadó gála keretében hirdette ki Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, valamint Sárkány-Nagy Erzsébet, Méhes György lánya. A pályázat győztese kárpátaljai Kertész Dávid író lett.

A közel egymillió forint összdíjazású pályázatot a Magyar Írószövetség és a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány hirdette meg idén márciusban, azzal a céllal, hogy ösztönözze új magyar gyermekirodalmi művek születését, ugyanakkor felhívja a figyelmet Méhes György jelentős meseírói munkásságára.

Az anonim pályázatra a szervezők április 30-ig várták a műveket azon alkotóktól, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli reprezentatív írószervezetnek. A beérkezett 49 érvényes pályamű közül a szakmai zsűri (Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke; Rózsássy Barbara, József Attila-díjas költő; Nagy Koppány Zsolt, József Attila-díjas író ) javaslata alapján az alapítvány kuratóriuma választotta ki a három legjobbnak ítélt, díjazásra méltó pályázatot. Az est folyamán gálaműsor keretében került sor az eredményhirdetésre, a díjak átadására. Közreműködött Kolti Helga színművész és Szokolay Dongó Balázs zenész.

A 2023. június 9-én tartott gálaest vendégeit Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke köszöntötte. Ünnepi beszédet tartott Sárkány-Nagy Erzsébet, Méhes György lánya.

A díjazottak:

  1. Kertész Dávid Hogyan tanultam meg mesélni
    2. Lőrincz P. Gabriella A kályha és a kislány
    3. Hegedűs Imre János Gyuri bácsi Csodaországban

Gratulálunk mindhárom szerzőnek!

3

4

 5