Meghívó

KKMM_portal

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek szeretettel várja Önt a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartandó rendezvényeire!

Háyland

Háy János kiállítása

A megnyitó időpontja: 2014. január 20.  (hétfő) 17 óra

Kápolna Galéria

Kecskemét, Kápolna utca 13.

A megnyitón Füzi László, a Forrás főszerkesztője beszélget az alkotóval.

A kiállítás 2014. február 7-ig tekinthető meg hétköznapokon 13-17 óráig.

Hagyományos szomorúmanók, valódi angyalok, igazi ördögök, öntelt teremtők, szorongó indiánok, szomorú pingvinemberek és számtalan más különös lény elevenedik meg e kiállításon. Nem pusztán festmények ezek, hanem történetek. Olyan történetek, amilyenek Háy novellái is: az emberi sorsok elevenednek meg bennük, játékos, tényleg szerethető formában. Festmények, rajzok vagy irodalom? Sem ez, sem az: Háyland. A maga nemében egyedülálló gyűjtemény.

Szent és Profán

A Szent Efrém Férfikar és Háy János közös előadása

2014. január 21. (kedd) 19 óra

Evangélikus templom

Kecskemét, Arany János utca 1.

Jegyek korlátozott számban kaphatók. Elővételben megvásárolhatók a Tourinform irodában (Kecskemét, Kossuth tér 1.) és a kiállításon, illetve a helyszínen. Ára: 1000 Ft, elővételben 800 Ft.

Ezen az esten a tiszta szakralitás és hit, s a kétségeket felvető költészet, a klasszikus liturgikus zene és a kortárs líra találkozik. A koncert két része az emberi lélek két világát hivatott bemutatni. Háy János Isten-kereső versei bizánci zenékbe ágyazva felerősödnek. Kétségei, küzdelmei, a „szent” felé való irányulásai hangsúlyossá válnak. Az előadás második részében az élet derűs pillanatainak örülhetünk, a lélek a küzdelmek után elringatódik.

Kapcsolat:

Bosznay Ágnes

forras.titk@gmail.com

30 / 2299-411