Kezdőlap / Tagjaink

Falussy Lilla

Lilla portré

2004-ben debütált drámaíróként a Debreceni Csokonai Színházban, „Metadolce” című színdarabjával, mely elnyerte a Komédium Színház drámaírói díját, valamint részt vett a Pécsi Országos Színházi Találkozó keretében megrendezett Nyílt Fórumon. A darabot később a budapesti RS9 Stúdiószínház, a Pécsi Harmadik Színház, a Kaposvári Nyári Színház és a szekszárdi Deutsche Bühne is bemutatta.

Azóta az ország jelentős színházaiban dolgozott dramaturgként. A Sopsits Árpáddal közösen írt „Bűn és Bűnhődés a rácsok mögött” című produkció elnyerte a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadásának járó díjat.

Az olasz színházi –és irodalmi életben is bemutatkozott. 2007-ben részt vett az Autori per Roma elnevezésű fesztiválon, ahol olasz nyelven írt egyfelvonásosát (Paraculis Romanis) a Teatro Eliseóban olvasták fel.

Regénye „A nemek éve” romantikus utazás a ma Itáliájában 2013-ban jelent meg a Digi-Book kiadásában.

Legújabb műve a „Corvinok” c. királydráma, mely Aragóniai Beatrice és Hunyadi Mátyás házasságát dolgozza fel.

Drámái megjelentek a Rivaldában, a Színház című folyóiratban, a Nyílt Fórum Füzetekben, novelláit irodalmi folyóiratok hasábjain publikálták.

  • : Kaposvár, 1974
  • : író, dramaturg
  • : Metadolce, dráma 2002 A nemek éve, regény 2009 Érzéki matematika, dráma, 2012 Corvinok, dráma, 2013 Trendek a kortárs olasz drámában, monográfia, 2015
  • : Komédium Színház drámaírói díja, 2003 Örkény István drámaírói ösztöndíj, 2014
  • : lillafalussy@yahoo.com