Versmondó verseny

5

Weöres Sándor halálának 30., Ady Endre halálának 100., Borbély Szilárd halálának 5. és Lászlóffy Aladár halálának 10. évfordulójához kapcsolódóan a magyar nyelv napja alkalmából Balatonfüred Város Önkormányzata és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia meghirdette a IV. Kisfaludy Sándor versmondó versenyt 11-12. évfolyamos diákoknak. A jelentkezési határidő 2019. november 8-a.

IV. KISFALUDY SÁNDOR VERSMONDÓ VERSENY – BALATONFÜRED, 2019. NOVEMBER 15–17.

Weöres Sándor halálának 30., AdyEndre halálának 100., BorbélySzilárd halálának 5. és Lászlóffy Aladár halálának 10. évfordulójához kapcsolódóan a magyar nyelv napja alkalmából Balatonfüred Város Önkormányzata és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia meghirdette a IV. Kisfaludy Sándor versmondóversenyt 11-12. évfolyamos diákoknak.

Kötelező vers: Weöres Sándor, Ady Endre, Lászlóffy Aladár vagy Borbély Szilárd egy verse.

Szabadon választott vers: kortárs magyar költő verse (maximum 4 perc)

Meghívást kapnak a határon túli magyar tannyelvű középiskolák, a Veszprém megyei középiskolák és Balatonfüred kulturális partnervárosai: Baja, Győr, Vác, Kecskemét, Komárom, Szolnok, Debrecen, Gyula, de a versenyen bármely középiskola 3-4. évfolyamos tanulója részt vehet.

Minden iskolából 2-2 nevezést fogadnak el, ezért a szervezők azt javasolják, hogy az intézmények szervezzenek előválogatót.

Jelentkezni postai úton vagy e-mailen lehet a kitöltött jelentkezési lappal, amely letölthető a www.balatonfured.hu oldalról.

Cím: 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1.

koordinacio@balatonfured.com

A jelentkezési határidő: november 8.

A versenyt 2019. november 16-án a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartják, és a többnapos találkozón koncert, kiállítások, zenés irodalmi műsorok és előadások várják az érdeklődőket.

A határon túlról érkező diákoknak és kísérő tanáraiknak utazási költségtérítést, szállást és ellátást biztosítanak a Blaha Lujza Hotelben. Határainkon belülről érkező diákoknak ellátást biztosítunk.

A meghirdetett programok a jelentkezőknek díjtalanok.