Tokaji Írótábor tisztújítás

tokaji_irotabor2

Tisztújítás a Tokaji Írótábor élén

1. Simon László József Attila-díjas írót, országgyűlési képviselőt, korábbi kulturális államtitkárt választotta keddi ülésén elnöknek a Tokaji Írótábor Egyesület.

A Tokaji Írótábor Egyesület június 23-i tisztújító közgyűlésén L. Simon Lászlót választották elnöknek. Szentmártoni János József Attila-díjas költőt, az MMA tagját váltja az elnöki székben, aki Erős Kinga József Attila-díjas kritikussal együtt továbbra is az elnökség tagja marad.
L. Simon László újságírói kérdésre válaszolva elmondta, 1996 óta aktív tagja a Tokaji Írótábornak, s megtiszteltetés, hogy a közel ötvenéves programsorozat és szervezet vezetője lehet, s a kultúrpolitikai munkája mellett igyekszik minél több fiatal bevonásával dinamizálni az írótábor szakmai munkáját. Különösen szeretné, ha 2022-ben az ötvenedik Tokaji Írótábor az évfordulós megemlékezésen túl a magyar literatúra presztízsének növelését szolgáló nagy nemzeti irodalmi ünnep lehetne. Ebben partnerként az egyesületben szintén aktív Posta György polgármesterre is számítanak.
Az idei írótábort 2020. augusztus 17-20. között rendezik meg, témája a trianoni békediktátum és annak irodalmi hatásai, következményei.