Tisztújító közgyűlés

tisztu

Tisztújító közgyűlés – 2016 december 10.

Tisztelt Tagság, kedves Írótársak!

2016 december 10-én sikeresen lezajlott a Magyar Írószövetség háromévente megrendezendő tisztújító közgyűlése. Köszönjük azoknak, akik eljöttek, és figyelmükkel, véleményükkel, szavazatukkal hozzájárultak a jeles esemény eredményességéhez. De köszönjük azoknak is, akik csak lélekben lehettek velünk. A tisztújítást jelentős médiavisszhang kísérte.

A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében zajló rendezvényt több prominens személy is megtisztelte jelenlétével vagy üzenetével. Felszólalt Lezsák Sándor költő, a Magyar Országgyűlés alelnöke, levélben köszöntötte a közgyűlést Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter, beszédet tartott L. Simon László költő, országgyűlési képviselő, szövetségünk volt titkára és Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. Jelen volt még Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár (EMMI).

A kongresszus első felében kerültek kiosztásra a Magyar Írószövetség Örökös Tagságának újabb díszoklevelei. Posztumusz Örökös Tag lett Bella István, Lázár Ervin, Oláh János és Páskándi Géza. Örökös Tagság kitüntetésben részesült Király László, Kodolányi Gyula, Tamás Menyhért és Tóbiás Áron.

A közel kétszáz fős tisztújításon végül 170 tagunk adta le szavazatát az 56 fős választmányra. Az új választmány névsorát nemsokára felrakjuk portálunkra is. Ezúton gratulálunk azon írótársainknak, akik bekerültek a szervezet döntéshozó testületébe!

A közgyűlés lezárását követő választmányi ülés elnökséget és elnököt választott. Köszönjük, hogy a választmány többsége ismét bizalmat szavazott három évre a jelenlegi vezetőségnek. Igyekszünk rászolgálni, folytatjuk a munkát.

Üdvözlettel,
A Magyar Írószövetség