Oláh András

OA

Diplomáit a Kossuth Lajos Tudományegyetemen (Debrecen), és a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán (Nyíregyháza) szerezte. 2013 óta a Partium folyóirat főszerkesztője.

Tagja a Magyar Írószövetségnek és a Kölcsey Társaságnak.

Írásai megjelennek egyebek mellett az Alföld, a Bárka, a Hitel, a Holmi, a Kortárs, a Kalligram, a Liget, a Magyar Napló, a Mozgó Világ, a Műhely, a Műút, az Új Forrás, a Vigília, a Vörös Postakocsi, az Agria, a Dunatükör, az Életünk, az Eső, a Hévíz, a Jel, a Lyukasóra, a Palócföld, a Pannon Tükör, a Parnasszus, a Partium, a Somogy, az erdélyi Látó, a Székelyföld, az Irodalmi Jelen, a Kolozsvári Helikon, a Várad, az újvidéki Sikoly és a kárpátaljai Együtt hasábjain.

• : Hajdúnánás - 1959
  • : költő, író, szerkesztő
  • : • Az utolsó játszma – drámák (Hungarovox Kiadó, Bp. 2014) • Idegen test – versek (Hungarovox Kiadó, Bp. – 2013) • Anyagfáradtság – versek (Hungarovox Kiadó, Bp. – 2010) • Közjáték vagyunk – válogatott versek (Hungarovox Kiadó, Bp. – 2009) • Érintetlenül – versek (Hungarovox Kiadó, Bp. – 2008) • Gyalogáldozat – versek (Kráter Kiadó, Pomáz – 2007) • Átokverte – drámák (Magyar Napló Kiadó, Bp. – 2006) • Fagyöngy és jégcsapok – versek (Kráter Kiadó, Pomáz – 2005) • Egy filmszalag vége – versek (Felsőmagyarország Kiadó, Miskolc – 2002) • Szilánkok – versek (Kráter Kiadó, Pomáz – 2000) • Álarc a csönd – versek (Felsőmagyarország Kiadó, Miskolc – 1997)
  • : • Ratkó József díj (2016) • Quasimodo-különdíj (2016) • Bánkuti Miklós díj (2011) • A Magyar Írószövetség és a Honvédelmi Minisztérium nívódíja (2007 – Batthyány-pályázat) • 3. helyezés a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kiírt pályázaton – dráma kategóriában (2004)