Végh Attila (1962) költő, filozófus

Verseket, novellákat, filozófiai esszéket és tanulmányokat ír. (Publicistaként filmkritikát, interjút, tárcát és recenziót is.) Első versei az Élet és irodalomban jelentek meg. Folyamatosan a Mozgó Világban kezdett verseket és esszéket publikálni, a nyolcvanas években. Fotói is itt jelentek meg. Írásait a Magyar Napló , a Demokrata, a Kortárs, a Kapu, a Magyar Művészeti Fórum , az Ökotáj, a Cédrus, a Napút, az Országépítő, az Új Holnap, az Új Balaton, a Virrasztó, az Ezredvég, a Parnasszus, a Bárka, a Szépirodalmi Figyelő, a Palócföld, a Szegedi Bölcsészfüzetek, a Disputa, az Életünk, az Irodalmi Jelen, a Hitel és az Új Forrás közölte. A Magyar Írók Egyesülete, a Magyar Írószövetség, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és az Immun Csoport tagja.

Kötetei

Az ügyész sétája (versek) EPL 1999; Fényérték (filmkritikák), Magyar Ház 2000; A süllyedés metafizikája (filozófiai esszék), Kairosz 2001; Óda a nemléthez (versek), EPL 2001; A növényvilág ékszerei (természetfotó-album), Szaktudás 2002; Tiltott építkezés (versek), Parnasszus -FISZ 2003; A láthatatlan part (versek), Ráció 2004; A kígyó bőre (dialógusok Vasadi Péterrel), Kortárs 2005; Az unatkozó angyal (filozófiai esszék), Ráció 2005; Elszakadás (versek), Magyar Napló 2006; Li mester könyve (kisprózák) Napkút 2006; Hamuszáj (versek) Magyar Napló 2008; Közelítések (fotók - esszék) Napkút 2009; A torzó tekintete (filozófiai tanulmányok) Éghajlat 2010. Parmenidész-töredékek (fordítás, tanulmány) Attraktor, 2010

Főbb díjai

Bertha Bulcsu emlékdíj (2007), Quasimodo-oklevél (2008, 2010), A Tokaji Írótábor Nagydíja (2011)