Király Farkas (1971) költő, író, műfordító, szerkesztő, újságíró

Kolozsváron született. 1990 januárjában közlik először verseit a frissen alakult kolozsvári Jelenlét című lapban. A kolozsvári Babe?-Bolyai TE kémia-fizika, majd a szintén kolozsvári Avram Iancu TE reklám- és gazdaságpszichológia szakán tanul. 1994-1998 között az Előretolt Helyőrség és az Erdélyi Híradó munkatársa, 1996-ban a Bretter György Irodalmi Kör elnöke. 2002-ben Budapestre költözik. 2004-2011 között a Napút folyóirat, illetve a Napkút könyvkiadó szerkesztője. 2005-2007 között a FISZ Hortus Conclusus könyvsorozatának szerkesztője. 2009-ben a Bálint György Sajtóakadémián képszerkesztő-tördelő végzettséget szerez. A 2010-től működő Ambroozia online folyóirat egyik alapító szerkesztője.

Főbb kötetei

Higanymadár, versek, Kriterion, Kolozsvár, 2002., Hosszú árnyékok földje, versek, Napkút-FISZ, Budapest, 2004. f. versek, versek, Napkút, Budapest, 2005., Szósav, versek, Napkút, Budapest, 2007., A boldog utca hava és egyéb történetek, novellák, Kriterion, Kolozsvár, 2010. Műfordítások: Buteanu, Ioan: Álmoktól összezavarva - Nelămurit de vise, versek, kétnyelvű, Kriterion, Kolozsvár, 2005. Buteanu, Ioan: Nyávogás a bokorból, regény, Napkút, Budapest, 2011.

Föbb díjai

Román Írószövetség kolozsvári szervezete debüt-díja, 2003; Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj 2005; NKA alkotói támogatás 2008, 2012; Bella István-díj