Gáspár György (1955) szerkesztő

1973-tól majd egy évtizeden át az Állami Gorkij (ma Országos Idegennyelvű) Könyvtárban dolgozik, 1982 -től a Művelődési Minisztérium irodalmi ügyekkel foglalkozó referensi állását tölti be. Jelenleg a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíj titkára, melyet bár a kulturális kormányzat jegyez, de az erre kiírt pályázat szakmai lebonyolítását a Petőfi Irodalmi Múzeumban intézi, ahol 2000 óta dolgozik. Irodalmi interjúkat készít és - muzeológusi besorolásban - több más, a Médiatárhoz kapcsolódó munkát végez

Főbb szerkesztett kötetei

Németh László, Székely Mózes életmű sorozat, Ébert Tibor könyvei, TF-esték, Albert Gábor, Bertha Zoltán, Szabó Magda, Aranyhangok sorozat és mások

Interjúi, kritikái, recenziói jelentek meg hazai és határon túli nyomtatott és digitális irodalmi orgánumokban.(Irodalmi Jelen, Spanyolnátha, Tiszatáj, Napút, stb).