Farkas Csaba

FCS

A szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar—történelem szakán szerzett tanári diplomát 1988-ban, a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia s a Tudományos Újságírók Klubja kurzusán pedig tudományos és környezetvédelmi újságírói oklevelet 2004-ben.

1983-tól 1987-ig a Délmagyarország c. napilapban jelentek meg tárcái, tárcanovellái, 1987-től 2007-ig különböző Csongrád megyei napilapoknál volt munkatárs (időrendben: Délmagyarország, Csongrád Megyei Hírlap, Délvilág, Reggeli Délvilág, ezzel részben egyidejűleg Szegedi Napló, Délmagyarország/Délvilág). Írt mindent, ami a napi újságírói munkával járt, ugyanakkor az őt foglalkoztató lapok állandó tárcaszerzője volt. Tárcái, novellái országos lapokban, irodalmi folyóiratokban, antológiákban is megjelentek.

• : Szeged, 1965 január 23.
  • : író, újságíró
  • : A kapu, 1998; Úszóházi Hírek, 1999 (Délmagyarország Kiadó); Balaton, hal-álom, 2003 (Bába Kiadó); A közelítő ház, 2012 (Littera Nova Kiadó); második kiadása Közelítő ház címmel, 2017 (Pelikán Kiadó); Yasmina belém olvas, 2000; Gyalog a hídon át, 2001; Tó a levegőben, 2002; Halak a város fölött, 2003; Tenger a telefonban, 2005; Naphal, lámpafényben, 2006; Mozdulatlan eső, 2007; A napfényfolt súlya, 2010; Vizek partján, horgászva, 2011; Balatonozások kora, 2012 (Accordia Kiadó).
  • : f01arkascsaba@gmail.com