Együtt a versben! – Győztesek

Együtt a versben!

A Kossuth Rádió, a Magyar Írószövetség és a Petőfi Irodalmi Múzeum

pályázatának győztesei

Közel hatezer levél és nyolcezer vers érkezett arra a pályázatra, amelyet a Kossuth Rádió, a Magyar Írószövetség és a Petőfi Irodalmi Múzeum indított április 11-én, a Költészet napján, és amelyhez az Anyanyelvápolók Szövetsége is csatlakozott. Az amatőr kategória fődíjasai Fogarasy Attila és Nagy Ildikó lettek, akiknek verseit Turi Bálint és Kubik Anna színművészek mondják el. A zsűri kiemelte még Bartalovics Zoltán, Kuklis Gergely, Mosonyi Viktor és Vitéz Kata pályaművét. A profi kategória győztesei, Farkas Gábor és Szondi-Adorján György, fejenként százezer forintos nyereményt vehettek át az Írószövetségtől. A kategória további díjazottjai, Bodon Gergely, Czigány György, Filip Tamás, Lajtos Nóra, Lázár Balázs, Regős Mátyás, Simon Adri, Suhai Pál, Veres Tamás és Zsille Gábor, saját hangon mondják majd el verseiket a Kossuth Rádió Vers napról napra című műsorában. Az Anyanyelvápolók Szövetsége ötven-ötvenezer forintot ajánlott fel két amatőr alkotónak, Fogarasy Attilának és Bartalovics Zoltánnak. Vitéz Katát, a mezőny egyik legfiatalabb, hetedik osztályos indulóját pedig huszonötezer forinttal jutalmazták. A nyerteseket a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség még ebben az évben Kárpát-medencei bemutatkozó körútra viszi. Az alábbiakban olvashatók a győztes pályaművek.

Együtt a versben