Bayer Béla

250_bayer_bela

A Keleti-Mecsek lábainál, Váralján születtem (Tolna megye) Tanári oklevelemet (magyar-népművelés) az “Írás keresztjére cserélve az ÚTon élek. A saarlandi Homburg és a tm.-i Bonyhád között. Státuszom: “irodalmi szegény-szabad”.

Ars poetica:
Hiszek az ihletett nyelvi kényszer jobbitó erejében.

• : Író
  • : Kiolvasó (gyermekversek) ÁFÉSZ Bonyhád, 1983 Arcunk egére (versek) Médea Bp. 1987 Szárazdokk (versek) R&R Szeged,1994 Agylomtalanítás (novellák) Független Délvidék K. 1995 Nászingű Libánus (versek)B-Faktura, 1995 Rida (regény) Kerényi Kiadó, 1996 Tavirózsa (gyermekversek) Kerényi Kiadó, 1996 Graublau (versek német nyelven) Kerényi Kiadó, 1996 II. kiadás Szekszárdi Megyei Könyvtár, 1996 Áttűnések (versek) Babits Kiadó, Szekszárd, 1997 Innen a Tejúton (novellák) Babits Kiadó,1997 Argosz tüllfátylán (versek, fordítások) Babits. 1998 Spiegelscherbe (versek németül) babits Kiadó, 1999 Prometeusz húga (versek, fordítások) Babits, 1999 Assymetrie (nov. német nyelven) Kerényi, 2000 Eszterlánc (regény) Edutech Kiadó Sopron, 2000 Opalkugel der Liebe( vers. német ) Rarra Avis, Stuttgart, 2000 Auf den Schanzen der Seele Kerényi Kiadó, Szekszárd, 2001 Dort drüben (regény német nyelven) Kerényi Kiadó, Szekszárd, 2002 A Holnap arcába (versek) Kerényi Kiadó, Szekszárd, 2002 Árnyjáték (elbeszélések) Babits Kiadó, Szekszárd, 2004 Herausforderungen, (elb. német ) Geograph, 2006 Resümee, (versek német) Geograph, 2006 Közteshelyzet, (elb.) Geograph, 2009 Malik gyűrűje (elb.) Geograph, 2009 Diesseits der Milchstrasse, (elb. német) Geograph, 2009 A pillanat ráncaiban, (versek) Doku-Press, 2011 27. A vajúdás gyönyöre, (versek) Babits Kiadó, 2011
  • : bela51@web.de