Bartusz-Dobosi László

7

Iskoláit Siófokon és Budapesten végezte. Már 1992 óta foglalkozik gyerekekkel a cserkészmozgalom keretében. 1997-től tanár Budapesten a Práter utcai általános iskolában, majd 1999 óta Pécsett, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában. 2012-től a Ciszterci Iskolai Főhatóság oktatási osztályvezetője és ugyanettől az évtől a gimnázium igazgatója.

1992 óta rendszeresen publikál különféle irodalmi lapokban. Ez idáig hét önálló kötete jelent meg, s hármat szerkesztett. Írásai számtalan antológiában szerepelnek.

2005-ben tagja lett a Magyar Katolikus Újságíró Szövetségnek.

2006-2009 között alapító főszerkesztője az Irodalmi Páholy c. kulturális folyóiratnak.

2008-ban felvette tagjai közé a Magyar Írószövetség.

2011-ben belépett a Berzsenyi Társaságba.

Rendszeresen előadásokat tart különféle konferenciákon.

• : Siófok, 1971
  • : Tanár, író, szerkesztő, kritikus, irodalomtörténész
  • : Füstvirágok (novellák), Magyar Napló Kiadó, 2016 A sáncokon kívül (szubjektív monográfia), Berzsenyi Társaság, 2015 Hallgatásaim gyűjteménye (esszék, kritikák, tanulmányok), Napkút Kiadó, 2015 Egy élet térképe (monográfia), Pro Pannonia Kiadói Alapítvány, 2012 Báró Eötvös József katolicizmusa (monográfia), Kairosz, 2011 Szép vagy Magyar Tenger (helytörténet), Kucsák, 2004 Jezsuiták és conquistadorok harca az indiánokért (tanulmány), Szent Gellért Kiadó, 2001
  • : Faludi Ferenc Akadémia ösztöndíja, 2001 Bertha Bulcsu-díj, 2010