Az év versei 2018

evversei

Megjelent Az év versei 2018 című antológia, a Magyar Napló Kiadó reprezentatív kiadványa, amely az évek óta megrendezésre kerülő költészet napi Versmaraton alapkötete is egyben. Szerkesztette Zsille Gábor.

Immár tizenhetedik éve jelenik meg népszerű antológiánk, amely alapkötete a Költészet Napján, április 11-én megrendezésre kerülő, rendkívül sikeres Versmaratonnak. Az év versei – Az év novellái című kötettel együtt – a magyar irodalmi élet színe-javát tárja az olvasók elé. Ahogy a borász válogatja szemenként a szőlőt, azzal a gonddal és szeretettel készül ez a reprezentatív gyűjtemény. Hagyományainkhoz híven a kötet mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb verseiből nyújt színvonalas, sokoldalú válogatást. A kötetben 100 költő szerepel, a legidősebb a 2017-ben, 91 éves korában elhunyt Vasadi Péter, a legfiatalabb a 28 éves kárpátaljai Marcsák Gergely.

AzEvVersei_borito