A századelő irodalma

kezdokepek3

Három kötet – 385 szerző – tizenhat év – 1776 oldal magyar irodalom!

A Magyar Írószövetség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Napló Kiadó szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából A századelő irodalma (A századelő költészete, A századelő novellái, A századelő gondolkodói) című antológiacsalád bemutatójára és ünnepi műsorára 2018. január 22-én, hétfőn 18:00 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermébe.  (1053 Budapest, Károlyi utca 16.)

Közreműködik:
Hűvösvölgyi Ildikó, Lux Ádám
és az Operaház Verdi kvartettje

A századelő irodalma – az antológiák antológiája

Ismerjük azt a jóleső érzést, amikor kezünkbe veszünk egy-egy szép kötetet, amelyben Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Babits Mihály és Tóth Árpád versei, novellái és a világról alkotott gondolatai mellett megismerhetünk más kiváló szerzőket is, és általuk felfedezhetjük a 20. század első néhány évtizedének magyar irodalmát. Mi, az utókor az ilyen antológiák segítségével ismerhetjük meg átfogóan egy korszak irodalmát, hogy aztán ki-ki a maga által választott költő vagy prózaíró műveivel húzódjon félre kedvenc olvasósarkába.

Az év versei, Az év novellái és Az év esszéiantológiákat 2002 óta megjelentető Magyar Napló Kiadó kivételes és nagy ívű vállalkozásba fogott A századelő irodalma című trilógia kiadásával. Tizenhat év irodalmi terméséből, versekből, novellákból, esszékből válogatták ki a legjobbakat, hogy megismerhessük korunk magyar irodalmát. A három kötet együttesen közel négyszáz szerző írásait gyűjti egybe nagyon gondos szerkesztői munkát követően és nyújtja át három csokorban  (A századelő költészete, A századelő novellái, A századelő gondolkodói) az olvasóknak, a tájékozott, a saját kora művészeti életére figyelő embernek és – szándékoltan – az utókornak. A századelő irodalma kötetei a jövő olvasóinak és szerkesztőinek is készült, megmutatva, hogyan látja önmagát e kor az irodalom tükrében. A költészet, a próza és a művészi gondolatok szerelmesei a kortárs magyar irodalom e legnagyobb gyűjteményében biztosan megtalálják új barátaikat, ahogy történt ez az előző évszázad kezdetének költőivel, íróival. Mert látni fogják: a magyar irodalom semmit sem veszített fényéből.  1776 oldal keménytáblás, védőborítós, cérnafűzött, 180 x 270 x 3

mkn_20180122_facera