Új sorozat a Magyar Írószövetségben

kezdokepek3-(1)

RÉSZ-E MÉG?
Új sorozat a Magyar Írószövetségben
Fókuszban a legújabb kárpátaljai magyar irodalom

 

„És része még az elgázolt kutyák
A világnak a hajhullás a rák
A megnagyobbodott szívizom
Angyaltetem a grádicson”

 (Bakos Kiss Károly: Része még)

A Magyar Írószövetség és a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság közös rendezvénysorozata, amelynek célja a kárpátaljai fiatal magyar alkotók bemutatása.

Vajon mihez kezdhet egy mai fiatal az olyan fogalmakkal, mint a határon túli, kisebbségi, nemzetiségi magyar irodalom? Érvényes-e még a régi beidegződések közül bármi is? Rész-e még a kárpátaljai magyar irodalom? És ha igen, különálló vagy szerves része-e valamilyen nagyobb hagyománynak? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az új sorozat.

A II. találkozó

időpontja: 2017. október 25., 18.00

helyszíne: Magyar Írószövetség díszterme (1062 Budapest, Bajza u. 18., I. em.)

Vendégeink

 Csornyij Dávid 1991. december 30-án született Beregszászban. Tanulmányait a Beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középiskolában kezdte. 2009-ben érettségizett, 2012-ben felvételt nyert a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola történelem szakára. 2017-ben specialist szintű történelemtanári diplomát szerzett. Ugyanebben az évben felvételt nyert a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola Történelem doktori programjába. 2015 januárjától a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) aktív tagja. 2017-ben felvételt nyert az Előretolt Helyőrség Íróakadémiára.

 Nagy Tamás 1996-ban  született Beregszászon. 2017-ben szerzett BA szintű diplomát a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola angol nyelv és irodalom szakán. 2015 óta tagja a Kovács Vilmos Irodalmi Társaságnak. Verseit többek közt az Együtt, az Irodalmi Jelen és a SZIFONline közölte.

 Shrek Tímea 1989. augusztus 13-án született a kárpátaljai Beregszász városában. Szervezőpedagógus és magyartanár, aki csak kisebbségi (roma) gyermekek oktatásával foglalkozik. A Kovács Vilmos Irodalmi Társaság alapító tagja. 2014-től rendszeresen publikál irodalmi folyóiratokban, kisprózákat és novellákat ír. 2016-ban elnyerte a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett Gion Nándor-ösztöndíjat. Jelenleg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagja.

Moderál

 Csordás László 1988. április 19-én született Kárpátalján, Eszenyben. A helyi középiskola elvégzése után az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar nyelv és irodalom szakán 2010-ben szerzett MA-típusú diplomát. Jelenleg a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság elnöke, az Együtt című folyóirat olvasószerkesztője, valamint az ungvári székhelyű Intermix és a budapesti Napkút Kiadó szerkesztője. A Debreceni Egyetem Magyar és Összehasonlító Irodalomtudományi Doktori Iskolájának elvégzése óta PhD-disszertációján dolgozik.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

mn_resze2_1